2010 m. lapkričio 23 d., antradienis

Šešiasdešimt penktoji diena


Kas geriau, šviesa tunelio gale ar šviesus tunelis?

Laikas apmąstymams. Ar geriau šviesus kelias ir nežinoma ateitis, ar išbandymų kupina kelionė žinant, kad ateitis vis tiek bus puiki?
Jei turėtum galimybę rinktis, ką pasirinktum? Kuris kelias virstų tavo gyvenimo taku?

2010 11 23
Details:
f/4.8
1/13 sec.
ISO-800
Redaguota: as always

And it takes no time to fall in love,
But it takes you years to know what love is.
{Jason Mraz}
[Visiškai radikaliai ne į temą.]

Balialia,
Vaiva ^.^

9 komentarai:

  1. O juk gali būti ir kelias žiaurus ir baigtis niūri. Pats rinkčiausi sunkų kelią, kurio įveikimas man leis įvertinti įgytos patirties ir turto vertę, nes tik kas nelengvai ateina tas vertinama.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš linkusi manyti, kad pasaulį valdo harmonija - gėrį keičia blogis ir atvirkščiai. Jeigu būtų tik viena medalio pusė, tik gėris arba tik blogis, mes nežinotumėm, kas tai. Tai būtų nuolatinė, nekintanti būsena.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kas jei harmonijos nėra? Dabar įsivaizduok tu priklausai tai pasaulio daliai, kuri gali gyventi ir siekti trečiųjų reikmių, tačiau yra kita dalis, kuri negali apie save pranešti, tačiau be dėl išsilavinimo stokos jiems atrodo, kad taip turi būti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Juk ne išsilavinimas nulemia gėrį.
    Tai, kad jie negali apie save pranešti, dar nereiškia, kad jie niekada nejaučia gėrio, esančiu aplink juos. Aišku, mūsų gėrio ir jų gėrio sampratos gal ir skiriasi (tiesą sakant, gėrį kiekvienas mes suprantame kitaip). Gal jų gėris mums nereikštų nieko, o mūsų gėris jiems būtų kraupus... Niekada negali žinoti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ir jiems ir mums maistas, tėvai, išsilavinimas yra gėris, tik skirtumas tas, kad ne visi tai turi, ir nustebtum kiek žmonių nei vieno iš tų dalykų neturi. Žmogus nemoka palaikyti harmonijos. Nebent harmoniją palaiko kas nors kitas?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Čia jau kaip kiekvienas supranta gėrio koncepciją. Man gėris tai ne tik maistas, tėvai ar išsilavinimas. Taip pat tai apkabinimai, tyla, svajonės...
    Viskas priklauso nuo požiūrio.
    Kažkada vaikystėj skaičiau knygą apie mergaitę, kuri visur matė gėrį. Niekad neužmiršiu vieno epizodo: jei gauni ramentą, kai nori lėlės, tai džiaukis, kad tau nereikia to ramento.
    Gal neskaičius knygos įspūdžio nedaro jokio...
    O harmoniją kuria gamta, mes ją tik griaunam. Tačiau ką sugriauni, gali atstatyti.
    Kažkodėl tikiu likimu, kuris vis tiek sutvarko viską taip, kaip turi būti.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na, kaip sakoma, kad gamtoje viskas yra harmonija. Tik žmonija tą harmoniją griauna. Net nežinau kaip aiškiau paaiškinti.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dėkui už diskusiją, nors ji ir nebaigta. Lauksiu kitų nuotraukų su potekstė.

    AtsakytiPanaikinti